Θερμοκρασία: Τόσο τα λευκά όσο και τα κόκκινα κρασιά πρέπει να διατηρούνται δροσερά, και επίσης η θερμοκρασία να παραμένει όσο γίνεται σταθερή. Καλύτερα μια σταθερή θερμοκρασία 18 °C παρά την μια ημέρα 6 °C και την επόμενη 16 °C. Αποφεύγουμε να αποθηκεύουμε το κρασί σε μέρη του σπιτιού στις οποίες παρατηρούνται υψηλές θερμοκρασίες, ή και μεγάλες διαφοροποιήσεις στη θερμοκρασία. Έτσι, δεν αφήνουμε το κρασί μας κοντά σε καλοριφέρ, ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγεία και πλυντήρια, καθώς και παράθυρα, ειδικά αν αυτά εκτίθενται άμεσα στο φως του ήλιου. Αφού ανοιχτεί, το κρασί που θα περισσέψει πρέπει να συντηρηθεί στο ψυγείο, ειδικά αν είναι λευκό ή ροζέ. Μετά το πρώτο άνοιγμα, όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, οπότε το κρασί μας θα μείνει σε καλή κατάσταση στο ψυγείο μόνο για μερικές ημέρες, προτού να αρχίσει να αλλοιώνεται.
Φως: Το πολύ φως και ο ήλιος μπορεί να κάνουν ζημιά στο κρασί καθώς ωριμάζει στο μπουκάλι και έτσι όσο σκοτεινότερο το δωμάτιο τόσο το καλύτερο.
Δονήσεις: Περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία πεζών (πχ κάτω από σκάλες) και διαφόρων ειδών δονήσεων θα πρέπει να αποφεύγονται, γιατί το κρασί δεν αρέσκεται καθόλου σε αυτές.
Υγρός φελλός: Αποθηκεύοντας το κρασί στο πλάι, κρατά το φελλό πάντοτε σε επαφή με το κρασί, που, με τη σειρά του, δεν αφήνει το φελλό να στεγνώσει και να ξεραθεί. Ο ξερός φελλός συστέλλεται, αφήνοντας τον αέρα να μπει στο μπουκάλι, και να οξειδώσει υπερβολικά το κρασί.