Υλικά για 4 άτομα
1 κουνουπίδι (περίπου
πρόβειο γιαούρτι ή γιαούρτι σόγιας
2 καρότα 1 ξερό κρεμμύδι
500ml ζωμό κοτόπουλου ή γαλοπούλας
½ κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το καρότο και το κρεμμύδι, τα κόβετε σε κομμάτια και το βράζετε μαζί με το κουνουπίδι για 15 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα με 5 δάχτυλα νερό. Δε χρειάζεται το κουνουπίδι να σκεπαστεί με το νερό, αρκεί να μπει με το κοτσάνι κάτω και να κλείσει η κατσαρόλα. Θα μαγειρευτεί στον ατμό και έτσι θα διατηρήσει περισσότερα από τα θρεπτικά του συστατικά. Αν δε θέλετε να μυρίζει η κουζίνα σας διαλέξτε ένα από τα γνωστά τρικ, Βάζοντας στο νερό μια φέτα ψωμί ή λίγο ξύδι. Προσωπικά κάνω ότι κάνει η μαμά όταν τηγανίζει ψάρια: ανοίγω τον εξαεριστήρα! Όταν το κουνουπίδι μαλακώσει σε σημείο που να κόβεται σχετικά εύκολα με μαχαίρι, βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με το καρότο, το κρεμμύδι το ζωμό και 500 ml από το νερό της κατσαρόλας. (Πιθανότατα να χρειαστεί να το χτυπήσετε σε 2 δόσεις με τις μισές ποσότητες). Προσθέστε το γιαούρτι και το τζίντζερ και χτυπήστε μέχρις ωσότου λιώσει το κουνουπίδι. Σερβίρετε σε μπολ ή βαθιά πιάτα, βάλτε από μια κουταλιά λάδι και από πάνω τρίψτε πιπέρι και στολίστε με ένα φυλλαράκι μαϊντανό.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)