Η σκέτη παραδοσιασκή μελιτζανοσαλάτα είναι μία εξαιρετική συνταγή Μαγειρικής Οικονομίας αν έχεις δικές σου μελιτζάνες από τον κήπο. Αν έχεις και οικογενειακό λάδι τότε έχεις “τζάμπα φαγητό”. Αυτή η συνταγή θα σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις τις μελιτζάνες σου και να φτιάξεις μία απλή, αληθινή και νοστιμότατη μελιτζανοσαλάτα.
Υλικά
Εκτέλεση
Τρυπάς με ένα πιρούνι σε μερικά σημεία τις μελιτζάνες.
Ψήνεις τις μελιτζάνες από όλες τις πλευρές στα κάρβουνα ή το γκριλ (για 20-30 λεπτά)
Αφήνεις τις μελιτζάνες να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζεις.
Αφήνεις τις μελιτζάνες για λίγη ώρα σε τρυπητό να φύγει το ζουμί τους.
Με ένα πιρούνι πολτοποιείς τις μελιτζάνες ή τις λιώνεις σε ξύλινο γουδί.
Ανακατεύεις καλά τις μελιτζάνες με το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το ξίδι.
Ψιλοκόβεις ή πολτοποιείς το σκόρδο και το προσθέτεις στη μελιτζανοσαλάτα.
Προσθέτεις αλάτι και δοκιμάζεις.
Ψιλοκόβεις, ρίχνεις το μαϊντανό και ανακατεύεις καλά
Σερβίρεις αφού αφήσεις να δέσουν για λίγο τα υλικά εκτός ψυγείου.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)