Αν ψάχνεις για μία νόστιμη, υγιεινή και θρεπτική συνταγή, δοκίμασε αυτή τη σαλάτα. Το άγριο ρύζι έχει μία ιδιαίτερη γεύση που συνδυάζεται υπέροχα με λαχανικά και σκόρδο.
Υλικά
250 γρ. άγριο ρύζι
1 σκελ. σκόρδο
½ ματσάκι άνηθο
2 κολοκυθάκια
2 καρότα
100 γρ. καλαμπόκι
3 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι πετιμέζι (σιρόπι σταφυλιού)
Αλάτι/ Πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζεις το ρύζι σε μια κατσαρόλα, όσο χρειάζεται για να γίνει σπυρωτό (δες οδηγίες στο πακέτο). Τα τελευταία 5 λεπτά βάζεις μαζί με το ρύζι να βράσουν και τα κολοκυθάκια. Βγάζεις τα κολοκυθάκια, σουρώνεις το ρύζι και ανακατεύεις με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει. Ψιλοκόβεις τον άνηθο και το σκόρδο. Κόβεις τα καρότα και τα κολοκυθάκια σε κυβάκια. Ρίχνεις όλα τα λαχανικά μαζί με το ρύζι σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτεις το πετιμέζι και ανακατεύεις. Αλατοπιπερώνεις και η σαλάτα σου είναι έτοιμη.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)