Εκτέλεση
Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη σοκολάτα. Σε μια μπασίνα βάζουμε τους κροκούς, 4 κουταλιές ζάχαρη, και το άρωμα μέντας. Χτυπάμε καλά σε μπεν μαρι το μείγμα. Μαλακώνουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ( το 1 λιτρο) μέχρι να γίνει άφρατη (όχι σαντιγί) και την ρίχνουμε στη μους. Τη μοιράζουμε σε μπολ ατομικά και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες να κρυώνει. Για τη σως πορτοκαλιού, κόβουμε από τα πορτοκάλια 7-8 φέτες και κρατάμε από τα υπόλοιπα το χυμό τους. Τα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι με τις 2 κουταλιές ζάχαρη, το μελί και την κανέλλα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να καραμελώσουν και να γίνουν σάλτσα. Ρίχνουμε στο τέλος την κρέμα γάλακτος και είναι έτοιμη. Πάνω από κάθε μπολ βάζουμε μια φέτα πορτοκάλι από τη σως και λίγη σως και είναι έτοιμη.
Πασχαλινό τραπέζι από τους Chef του ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Οι «Χρυσοί Chef» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, σας προτείνουν τις πιο ανοιξιάτικες, ευωδιαστές, ξεχωριστές γεύσεις, που θα προσθέσουν μια διαφορετική πινελιά στο Πασχαλινό τραπέζι σας. Οι προτάσεις τους; Ένα εντυπωσιακό μενού που ταιριάζει απόλυτα με τις παραδοσιακές γεύσεις του Πάσχα.