Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
4 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα
Λίγη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κακάο, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αμυγδαλόψιχα. Απλώνετε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα ανοίγετε λίγο ακόμα με έναν πλάστη. Με ένα πινελάκι αλείφετε με λίγο νερό τα φύλλα ώστε να κολλήσει το μίγμα ζάχαρης μετά. Πασπαλίζετε πάνω στα φύλλα της σφολιάτας το μίγμα του μπολ. Τυλίγετε το κάθε φύλλο της σφολιάτας σε ρολό. Κόβετε με το μαχαίρι τα ρολά της σφολιάτας σε μπισκότα, πάχους περίπου ένα δαχτύλου. Τα στρώνετε σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά. 5 λεπτά πριν σβήσετε το φούρνο τα πασπαλίζετε από πάνω με λίγη ζάχαρη.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr