Σανγκριά (Sangria)

new_5587251_blog.jpg
Υλικά

3 δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
3 νεκταρίνια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 ½ ποτήρι νέκταρ από νεκταρίνια
60ml λικέρ πορτοκάλι
1 μπουκάλι λευκό ξηρό κρασί
750ml ανθρακούχο νερό παγωμένο

Εκτέλεση

Το μυστικό της συνταγής είναι στην επιλογή των φρούτων: θα πρέπει να διαλέξετε νεκταρίνια και δαμάσκηνα ώριμα μεν αλλά και σκληρά ώστε να μη διαλυθούν όταν θα τα ρίξετε στο κρασί.
Πλένετε πολύ καλά τα φρούτα, γιατί θα τα κόψετε μαζί με τη φλούδα. Χρησιμοποιήστε ένα λευκό κρασί κατά προτίμηση Sauvignon. Βάζετε σε μια μεγάλη κανάτα όλα τα υλικά εκτός από το ανθρακούχο νερό, ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 12 ώρες, ώστε να προλάβουν τα συστατικά να ανταλλάξουν τα αρώματά τους.
Για να σερβίρετε γεμίζετε ένα κολονάτο ποτήρι με πάγο, ρίχνετε στα 2/3 από το μίγμα κρασιού και 1/3 ανθρακούχο νερό. Σερβίρετε αμέσως.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr