Κορμός σοκολάτας

new_4834341_blog.jpg

Υλικά

Για το παντεσπάνι:
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 αβγά
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη βιτάμ σοφτ
1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού

Για τη γέμιση:
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
150γρ μαργαρίνη βιτάμ σοφτ
200ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κακάο σε σκόνη
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα (λιωμένη σε μπεν μαρί μαζί με 1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη βιτάμ σοφτ)

 
Εκτέλεση
 
Ξεκινάτε με το παντεσπάνι: Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Προσθέτετε το βιτάμ, το αλεύρι, το αλάτι και το χυμό του λεμονιού και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία ζύμη.
Στρώνετε μια λαδόκολλα σ’ ένα παραλληλόγραμμο ταψί (περίπου 30 χ 27 εκατ.) και απλώνετε τη ζύμη.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο – στους 200 βαθμούς – για περίπου 10 λεπτά. Προσοχή, γιατί ‘αρπάζει’ εύκολα!
Μόλις ψηθεί, το βγάζετε από το φούρνο και το αναποδογυρίζετε πάνω σε μια πετσέτα κουζίνας στην οποία έχετε πασπαλίσει ζάχαρη. Το τυλίγετε σιγά-σιγά σε ρολό από τη ‘μεγάλη’ του πλευρά (με τη βοήθεια της πετσέτας το ‘σπρώχνετε’ σιγά-σιγά), ενώ συγχρόνως αφαιρείτε τη λαδόκολλα.
Κρατάτε το παντεσπάνι τυλιγμένο στην πετσέτα μέχρι να χλιάνει.

Ετοιμάζετε τη γέμιση: Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ σοφτ, και μόλις λιώσει, προσθέτετε το κακάο και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα 150 γραμ. βιτάμ σοφτ και βάζετε το μίγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Το αφήνετε στην άκρη να χλιάνει.
Ανοίγετε το ρολό του παντεσπανιού και απλώνετε σε όλη την επιφάνειά του τη γέμιση της σοκολάτας. Το τυλίγετε πάλι με την πετσέτα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μόλις περάσει ο χρόνος ψύξης, αφαιρείτε την πετσέτα, πασπαλίζετε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη, το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Συμβουλή: Για να κάνετε πιο εντυπωσιακό το γλυκό σας μπορείτε να φτιάξετε ένα γλάσο σοκολάτας λιώνοντας σε μπεν μαρί μια κουβερτούρα που την έχετε σπάσει σε κομμάτια και προσθέτοντας μετά ένα φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Αφαιρείτε από τη φωτιά, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε τον κορμό σας, ώστε να καλυφθεί η εξωτερική επιφάνεια. Έτσι θα έχετε έναν κορμό ακόμα πιο σοκολατένιο και ακόμα πιο εντυπωσιακό!