Για 15 τεμάχια
Για το χυλό
2 ½ φλιτζάνια νερό χλιαρό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Χυμό 2 λεμονιών
2 κουταλιές μαγιά σε σκόνη
Μια πρέζα αλάτι
Βιτάμ soft ή Βιτάμ Culinesse για τηγάνισμα
Για τη γαρνιτούρα:
Διάφορα φρέσκα φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς, Βιτάμ αρωματισμένο με πουρέ φρούτων
- Χτυπάτε στο μίξερ το νερό, το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και το αλάτι. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε για λίγα λεπτά ώσπου ο χυλός να γίνει λείος. Τον αφήνετε για 15΄να φουσκώσει.
- Αλείφετε με Βιτάμ ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε σιγανή φωτιά. Βάζετε μια κουταλιά από το χυλό στο τηγάνι και το κινείτε ώστε να σχηματιστεί ένας στρογγυλός δίσκος. Ψήνετε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε, αλείφοντας κάθε λίγο το τηγάνι με Βιτάμ. Βάζετε τις τηγανίτες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας ανάμεσα και τις σκεπάζετε για να μείνουν ζεστές. Τις σερβίρετε με φρουτοσαλάτα, μέλι ξηρούς καρπούς ή με πουρέ φρούτων, που μπορείτε να ετοιμάσετε με Βιτάμ, χτυπώντας το να αφρατέψει, αναμεμειγμένο με πουρέ φρέσκων φρούτων της αρεσκείας σας και λίγη ζάχαρη άχνη με λίγο χυμό λεμόνι.