Καλαμακια κοτοπουλου σε σάλτσα σόγιας με πουρέ γλυκοπατάτας

images_1992017_2_2.jpg

Υλικά (για 2 μερίδες)

Για τα καλαμάκια κοτόπουλου

400 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου

2 κ.σ. μουστάρδα dijon

40 ml σάλτσα σόγιας

1 κ.γ. σκόνη κάρυ

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

½ κ.γ. μαύρο ή κόκκινο πιπέρι καγιέν

Για τον πουρέ γλυκοπατάς

1 μεγάλη γλυκοπατάτα (400 γρ.)

1 καρότο

60 μl ζωμό λαχανικών

½ κ.γ. σκόνη κάρυ

½ κ.γ. καπνιστή πάπρικα

½ κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι

½ κ.γ. μαύρο ή κόκκινο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Για τα καλαμάκια κοτόπουλου

Κόβουμε το κοτόπουλο σε τεμμάχια των 3 εκ. και τα τοποθετούμε σε σακούλα μαριναρίσματος. Προσθέτουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν πλήρως τα κομμάτια του κοτόπουλου. Σε 4 μεγάλα καλαμάκια περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου και φετάκια κρεμμυδιού και πιπεριών εναλλάξ. Σε ηλεκτρική γκριλιέρα ή σε ψηστιέρα κάρβουνου ψήνουμε τα καλαμάκια για 25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά εσωτερικά.

Για τον πουρέ γλυκοπατάς

Καθαρίζουμε, και κόβουμε σε μικρά κομμάτια το καρότο και τη γλυκοπατάτα. Τα βράζουμε για 40 λεπτά και τα σουρώνουμε. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με ραβδομίξερ χειρός πολτοποιούμε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιογενή σύσταση πουρέ.

Πηγή : http://dietstories.gr/