Υλικά
Κιμάς λάπα 500 γρ
Πατάτες 8 μέτριες κομμένες ροδέλες
Καρότα 2 τριμμένα
Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
Ντοματάκι κον κασέ 1 κουτί διαλυμένο στο μπλέντερ
Βούτυρο 3 κουταλιές σούπας
Κύβος λαχανικών 1 τεμ
Αλάτι- πιπέρι
Κανέλα 1/2 κουταλάκι γλυκού
Νερό χλιαρό όσο χρειαστεί
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και το σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τον κιμά. Ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και προσθέτουμε το ντοματάκι (που το διαλύσαμε στο μπλέντερ) ,τον κύβο λαχανικών,αλάτι,πιπέρι,κανέλα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε τις πατάτες τις οποίες αλατίσαμε και κόψαμε σε ροδέλες και νεράκι όσο χρειαστεί (ίσα να καλύπτει τα υλικά και το παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε κι άλλο νερό). Ψήνουμε περίπου για 30 – 40 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να μαλακώσουν οι πατάτες. Σερβίρεται ζεστό.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/