Υλικά
Κολοκύθα κίτρινη 300 γρ
Μπανάνες 2 τεμ
Κουβερτούρα 200 γρ
Κακάο 4 κουταλιές της σούπας
Ρυζάλευρο 200 γρ
Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σόδα μαγειρικής 2 κουταλάκια του γλυκού
Μέλι 3 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη άχνη προαιρετικά για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την πολτοποιούμε μαζί με τις μπανάνες στο μπλέντερ. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κακάο, τις πολτοποιημένες μπανάνες με την κολοκύθα, το μέλι,το ρυζάλευρο, την κανέλα, την σόδα μαγειρικής και την λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο μας.Βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και το ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/