Υλικά
Αμύγδαλα 120 γρ ωμά
Μπισκότα σοκολάτας oreo 10 τεμ
Μπισκότα Μιράντα 30 τεμ
Μπανάνα 1
Λικέρ μπανάνας 1 κουταλιά σούπας
Κουβερτούρα 125 γρ
Μέλι 1 κουταλιά σούπας
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Αλέθουμε τα μπισκότα oreo μαζί με τα μπισκότα Μιράντα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε στο τριμμένο αμύγδαλο.Πολτοποιούμε την μπανάνα στο μπλέντερ και ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ (εκτός κουβερτούρα και μέλι), προσθέτουμε το λικέρ και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για 60 λεπτά να σφίξει. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την διαδικασία μπεν μαρί και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε την ζύμη από το ψυγείο, την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια, βουτάμε το καθένα στην λιωμένη κουβερτούρα και με γρήγορες κινήσεις τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Αφήνουμε να κρυώσει η κουβερτούρα καλά και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
* Για να βουτήξουμε τα σοκολατάκια μας στην λιωμένη κουβερτούρα χρησιμοποιούμε 2 κουτάλια, ώστε να μεταφέρουμε το σοκολατάκι από το ένα κουτάλι στο άλλο αφαιρώντας την περιττή σοκολάτα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/