Υλικά
Κολοκυθάκια τριμμένα 800 γρ
Γιαούρτι στραγγιστό 250 γρ
Φαρίνα 350 γρ
Αυγά 3 τεμ
Σπορέλαιο 100 γρ
Τυρί φέτα 200 γρ
Κεφαλοτύρι 150 γρ
Ζαμπόν 3 φέτες
Πιπεριά κόκκινη 1/2 τεμ σε κύβους προαιρετικά
Δυόσμος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Άνηθος 1 κουτάλι της σούπας τριμμένος
Αλάτι 1 πρέζα
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά τους. Βάζουμε σε ένα μπολ μεγάλο,τα τριμμένα κολοκύθια,το γιαούρτι,το αλεύρι κοσκινισμένο,τα αυγά,την φέτα τριμμένη,το κεφαλοτύρι,την πιπεριά ψιλοκομμένη, το ζαμπόν ψιλοκομμένο,αλάτι,πιπέρι, δυόσμο κι άνηθο , το σπορέλαιο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στα φορμάκια για μάφινς , λαδώνουμε ελάχιστα και γεμίζουμε με ένα κουτάλι από το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (ανάλογα με τον φούρνο μας). Τα βγάζουμε από τον φούρνο κι είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/