Υλικά
Πατάτες 4 κομμένες σε ροδέλες
Μελιτζάνες 3 κομμένες σε ροδέλες
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Ντομάτες 3 ώριμες τριμμένες
Ντοματοπολτός 1 κουταλιά σούπας
Σκόρδο 4 σκελίδες ψιλοκομμένες
Αλάτι – πιπέρι
Κύβο λαχανικών 1
Τυρί ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο προαιρετικά
Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις τηγανίζουμε ξεκινώντας πρώτα από τις πατάτες. Στρώνουμε σε ένα πυρέξ τις πατάτες μας ,τις αλατίζουμε και στην συνέχεια βάζουμε από πάνω τις μελιτζάνες. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο ελαφρώς, προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, τον ντοματοπολτό,αλάτι,πιπέρι και τον κύβο λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.Περιχύνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες μέσα στο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/