Υλικά
Μελιτζάνες φλάσκες 2 μεγάλες
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για τον χυλό
Μπύρα 1 κουτάκι μικρό
Φαρίνα 1 ποτήρι νερού
Αλάτι
Κέτσαπ 2 κουταλιές σούπας
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε από πάνω και κάτω τις άκρες τους και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες κάθετα ή σε ροδέλες. Τις αφήνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και μετά τις βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν.Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι,την κέτσαπ και σταδιακά την μπύρα,ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό που να στέκεται πάνω στην μελιτζάνα όταν την βουτήξουμε μέσα για να την τηγανίσουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, βουτάμε στον χυλό τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε ζεστές.
* Συνοδεύονται με γιαούρτι ή τζατζίκι.
*Την κέτσαπ την βάζουμε για να έχουμε ωραίο αποτέλεσμα στο χρώμα και στην γεύση.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/