Υλικά
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σπορέλαιο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Φρουτοχυμός με πορτοκάλι , μήλο και βερύκοκο 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κακάο 2 κουταλιές της σούπας
Μπανάνα 1 1/2 πολτοποιημένη
Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουτάλι της σούπας
Αλάτι 1 πρέζα
Φαρίνα 4 φλυτζάνια του τσαγιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, τον χυμό, την ζάχαρη ,το αλάτι, το ξύσμα , το κακάο, την μπανάνα πολτοποιημένη στο μπλέντερ (ή με πιρούνι) και το αλεύρι. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια ζύμη λεία και να μη κολλάει στα χέρια, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψί και πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε στο ταψί αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (στις αντιστάσεις πάνω – κάτω),ανάλογα με τον φούρνο μας.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/