Υλικά
Πορτοκάλια 4 τεμ
Ζάχαρη 2 ποτήρια νερού
Νερό 2 ποτήρια
Χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
Κουβερτούρα 350 γρ λιωμένη
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα καθαρίζουμε αλλά κρατάμε την φλούδα τους. Κόβουμε τις φλούδες κατά μήκος αφαιρώντας την λευκή επιφάνεια τους. Βάζουμε τις φλούδες σε ένα κατσαρολάκι με το 1 ποτήρι νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά (είναι ο πρώτος βρασμός και αυτό το κάνουμε για να μην πικρίζουν). Βγάζουμε τις φλούδες, αδειάζουμε το πρώτο νερό και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το δεύτερο ποτήρι νερού μαζί με την ζάχαρη και τον χυμό και μόλις πάρει μια βράση προσθέτουμε τις φλούδες πάλι μέσα και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 60 λεπτά. Αφού βράσουν σβήνουμε την φωτιά, τα αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για άλλα 60 λεπτά και μετά τις βγάζουμε, τις στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας και τις αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Λιώνουμε με την διαδικασία μπεν μαρί την κουβερτούρα μας και με την βοήθεια οδοντογλυφίδας βουτάμε ένα- ένα τα μπαστουνάκια στην σοκολάτα. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/