Μακαρονόπιτα με χειροποίητο φύλλο

images_392017_2_makaronopita-me-xeiropoiito-fulo-chefoulis.gr_.jpg

Υλικά

    Χειροποίητο φύλλο βλ αντίστοιχη συνταγή (6 φύλλα) ή 1 πακέτο εμπορίου    
    Μακαρόνια Νο 5 1 πακέτο    
    Αυγά 5 τεμ.    
    Γάλα 3 φλυτζάνια του τσαγιού    
    Βούτυρο φυτικό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Σιμιγδάλι χοντρό 3 κουταλιές της σούπας    
    Κεφαλοτύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Φέτα πικάντικη 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Αλάτι 1 πρέζα    
    Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό ελαφρώς, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε  2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε το βούτυρο, τα 4 αυγά, τα τριμμένα τυριά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υλικά του μπολ μέσα στην λεκάνη με τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα σπιτικά ή  3 φύλλα εμπορίου στον πάτο του ταψιού και τα βουτυρώνουμε. Ρίχνουμε την μισή γέμιση, στρώνουμε πάλι φύλλα βουτυρωμένα και ξανά γέμιση και τελειώνουμε με φύλλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το 1/2 φλυτζάνι γάλα που περίσσεψε μαζί  με το ένα αυγό και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να γίνει ένα μείγμα. Χαράζουμε την πίτα σε ρόμβους και την περιχύνουμε με το μείγμα  αυτό. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας).

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/