Υλικά
Ζάχαρη 1 κιλό
Τσίπουρο 500 ml ή καθαρό οινόπνευμα (αλκοόλ)
Ξυλάκια κανέλας 5
Κανέλα 1 κουτάλι σούπας σε σκόνη
Νερό 1/2 λίτρο
Λεμόνι 1/2 τον χυμό του
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό ,την ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε λίγο λίγο το τσίπουρο ( ή το καθαρό οινόπνευμα), δοκιμάζοντας παράλληλα μήπως είναι πολύ δυνατό το τσίπουρο (ή το οινόπνευμα) και μας πικρίσει. Βάζουμε σε διπλό τούλι δεμένο καλά ή σε φίλτρο καφέ κλεισμένο καλά την κουταλιά σκόνης κανέλας και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι η γεύση της κανέλας να είναι δυνατή. Ρίχνουμε και τον χυμό από το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια αδειάζουμε από την κατσαρόλα σιγά σιγά φιλτράροντας (σουρώνοντας) χρησιμοποιώντας διπλό τούλι ή φίλτρο καφέ, σε ένα μπουκάλι όπου και θα παραμείνει αποθηκευμένο το λικέρ μας και έτοιμο για σερβίρισμα.
* Αν θέλουμε μπορούμε μέσα στο μπουκάλι αποθήκευσης να βάλουμε 2 ξυλάκια κανέλας.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/