Υλικά
Μελιτζάνες φλάσκες 4
Γραβιέρα 1/4 τριμμένη
Φρυγανιά τριμμένη 2 φλυτζάνια τσαγιού
Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες πολύ
Αυγά 2
Αλάτι – πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πανάρισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το εξωτερικό της μελιτζάνας αφήνοντας λωρίδες από την μαύρη φλούδα. Τις κόβουμε σε κυβάκια και τις βάζουμε σε λεκάνη ή μπολ με νερό και αλάτι για 15 λεπτά για να φύγει η πικρίλα. Στην συνέχεια τις σοτάρουμε σε ένα τηγανάκι με λίγο λάδι μέχρι να πάρουν ένα ελαφρώς χρώμα. Τις αφήνουμε για 60 λεπτά σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Σε ένα μπολ βάζουμε τις μελιτζάνες ,την γραβιέρα, τα αυγά, την φρυγανιά,το ψιλοκομμένο σκόρδο, το αλατοπίπερο και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας. Εάν το μείγμα είναι ζουμερό ρίχνουμε λίγο αλεύρι. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι και τα σερβίρουμε ζεστά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/