Υλικά
Καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Ρύζι γλασέ 250 γρ.
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό κοσκινισμένο
Νωπή μαγιά 60 γρ.
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Πορτοκαλάδα 1 ποτήρι του νερού χωρίς ανθρακικό
Νερό χλιαρό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό για το βράσιμο
Φέτα 600 γρ θρυμματισμένη
Πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα να γίνει λαπάς, το βάζουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε την πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό (ή φυσικό χυμό πορτοκάλι) , το χλιαρό νερό μέσα στο οποίο διαλύσαμε την μαγιά, το αλάτι, το πιπέρι , την ζάχαρη, το κοσκινισμένο αλεύρι, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός, προσθέτουμε το πολτοποιημένο ρύζι και την θρυμματισμένη φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε 20 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Σε μια βαθιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε στο χέρι μας χυλό , σφίγγουμε το χέρι μας και με ένα κουταλάκι που βουτήξαμε πρώτα σε νερό κόβουμε τον χυλό που βγαίνει από το πάνω μέρος της χούφτας μας και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ακολουθούμε αυτήν την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός (σημείωση για να μην κολλάει ο χυλός στο κουτάλι το βρέχουμε πάντα ελαφρώς). Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες , πρέπει να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και μόλις είναι έτοιμοι τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε πάνε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το περιττό λάδι. Είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
* Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 φακελάκια ξηρή.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/