Σοκολατίνια

images_2382017_2_sokolatinia-600x407.jpg

Υλικά

    Φυτικό βούτυρο 3 κουταλιές σούπας    
    Κουβερτούρα 375 γρ    
    Κονιάκ 1/2 ποτήρι κρασιού    
    Πορτοκάλι 1 μόνο το ξύσμα του    
    Άχνη ζάχαρη 4 κουταλιές της σούπας    

Εκτέλεση

Σας περίσσεψε τσουρέκι ή ανεβατά ; Αξιοποιείστε τα φτιάχνοντας υπέροχα σοκολατίνια που θα λατρέψετε.

Σε μέτρια φωτιά βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά μαζί , ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην μας κολλήσει.Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα μας το αδειάζουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε θρυμματίσει το τσουρέκι ή τα ανεβατά που μας περίσσεψαν. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και πλάθουμε σε διάφορα σχήματα τα σοκολατίνια μας. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί πάνω σε έναν δίσκο και τα τοποθετούμε εκεί μέχρι να στεγνώσουν. Διατηρούνται εκτός ψυγείου.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/