Υλικά
Μανταρίνια 5 τεμ το ξυσμα και τον χυμό τους
Αυγά 3 τεμ
Ζάχαρη 120 γρ
Γάλα 2 1/2 ποτήρια νερού
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Πλένουμε τα μανταρίνια, τα τρίβουμε στον τρίφτη και κρατάμε το ξύσμα , μετά τα στύβουμε και κρατάμε τον χυμό στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα του μανταρινιού και τα βράζουμε ελαφρώς για 5 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά μέχρι να αφρατέψει , προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να λιώσει. Το μείγμα αυτό το αδειάζουμε σιγά σιγά στο γάλα που βράσαμε ελαφρώς. Όπως είναι όλα μαζί τώρα τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας και αμέσως το βγάζουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε τον χυμό μανταρινιού που κρατήσαμε στην άκρη ανακατεύοντας πολύ καλά και γρήγορα. Σερβίρουμε σε μπολάκια.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/