Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 ποτήρι του νερού
Ινδική καρύδα 1 1/2 ποτήρι του νερού τριμμένη
Ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού
Βούτυρο 150 γρ.
Μπέικιν πάουντερ 3 κουταλιές της σούπας
Αυγά 3 τεμ.
Γιαούρτι 1 τεμ.
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 150 γρ.
Νερό 1 1/2 ποτήρι του νερού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ. Διαχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια, κρατάμε τα ασπράδια σε ένα πιατάκι,προσθέτουμε τους κρόκους στο μπολ με την ζάχαρη και το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το baking powder και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο μείγμα ρίχνοντάς την εναλλάξ με την ινδική καρύδα. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί (ή φόρμα) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε το κέικ να ψηθεί για 40 λεπτά ( καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμο αν τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι και δεν αφήσει καθόλου υλικό πάνω στην λεπίδα). Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό και γαρνίρουμε με ινδική καρύδα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/