Υλικά
Μπαρμπούνια 1 κιλό
Ούζο 1/2 ποτήρι
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο χρειαστεί για το αλεύρωμα
Αλάτι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια , τα πλένουμε καλά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα ραντίζουμε με ούζο. Στην συνέχεια τα αλατίζουμε, τα αλευρώνουμε καλά (τινάζοντας όμως να φύγει το περιττό αλεύρι πριν τα τηγανίσουμε), βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα με φέτες λεμονιού.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/