Υλικά
Ροδάκινα 4 τεμ.
Ζάχαρη 4 κουταλάκια του γλυκού
Μαργαρίνη 200 γρ.
Άχνη ζάχαρη 200 γρ.
Μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Φαρίνα 200 γρ.
Αυγά 4 τεμ. ελαφρώς χτυπημένα
Γάλα 6 κουταλιές του γλυκού
Βανίλια 2 τεμ.σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο σκεύος με καπάκι βάζουμε τα κομμένα σε λεπτές φέτες ροδάκινα, τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και τα ψήνουμε σκεπασμένα, στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 8-10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει κρέμα, προσθέτουμε σιγά σιγά τα ελαφρώς χτυπημένα αυγά, το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει, το baking powder, τις βανίλιες και το γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί και προσθέτουμε το μείγμα. Από πάνω βάζουμε τις λεπτές φέτες από τα ροδάκινα που ψήσαμε. Ψήνουμε την πουτίγκα για περίπου 8-10 λεπτά σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να ροδίσει.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/