images_1782017_maridopita.jpg

Υλικά

Υλικά για την ζύμη

    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150-200 γρ.    
    Ξύδι 1 κουτάλι του γλυκού    
    Ελαιόλαδο 1 κουτάλι του γλυκού    
    Αλάτι 1 κουτάλι του γλυκού    
    Νερό χλιαρό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    

Για την γέμιση

    Μαριδάκι ψιλό 500 γρ.    
    Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.μέτριο    
    Ντομάτες μέτριες 2 τεμ.    
    Αλάτι-πιπέρι
    Μαϊντανός 1 ματσάκι ψιλοκομμένος    

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη. Μόλις έχουμε έτοιμη την ζύμη την ανοίγουμε με τα χέρια και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού το οποίο το έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Έχουμε κόψει ροδέλες το κρεμμύδι και τις ντομάτες. Έχουμε πλύνει το μαριδάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Αλατίζουμε τα υλικά μας και τα προσθέτουμε πάνω στην ζύμη. Τέλος πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/