Υλικά
Κεράσια 1 κιλό
Ζάχαρη 700 γρ.
Νερό 1/2 λίτρο
Χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι
Αρμπαρόριζα 2 κλωνάρια
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα κεράσια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και με το ειδικό εργαλείο ή με μια φουρκέτα αφαιρούμε τα κουκούτσια προσεκτικά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κεράσια και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου. Την ώρα που βράζουν δημιουργείται αφρός τον οποίο τον αφαιρούμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά , βγάζουμε τα κεράσια με την τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και την αρμπαρόριζα. Δοκιμάζουμε το σιρόπι να δούμε αν έχει δέσει με ένα κουταλάκι, αν κάνει στο πιάτο τον κόμπο είναι έτοιμο. Στην συνέχεια προσθέτουμε στο σιρόπι τα κεράσια και τα αφήνουμε μόνο για 5 λεπτά να βράσουν και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Την επόμενη μέρα αφού έχουμε αποστειρώσει βάζα, τα γεμίζουμε με το γλυκό. Διατηρείται για 6-7 μήνες.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/