Υλικά
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ.
Κρέμα γάλακτος 1 κουτί
Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας
Κεφαλοτύρι 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Μοσχοκάρυδο 1 κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Κανέλα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι-πιπέρι
Ελαιόλαδο 3 κουταλιές της σούπας
Αυγά 2 τεμ.
Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
Λευκό κρασί 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μαζί με τον κιμά σε μια πλατιά κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει το ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα καρυκεύματα, το αλάτι,το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά, χτυπάμε τα αυγά, τρίβουμε το τυρί και τα προσθέτουμε στον κιμά μαζί με την φρυγανιά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες και βάζουμε την γέμιση από κιμά στην κάθε λωρίδας. Διπλώνουμε τα πλαϊνά για να μην φύγει η γέμιση και τυλίγουμε ρολό. Τα βουτυρώνουμε και τοποθετούμε τις φλογέρες σε ένα βουτυρωμένο ταψί . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω – κάτω για μισή ώρα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/