Υλικά
Ρόκα 4 ματσάκια
Γιαούρτι στραγγιστό 3 κεσεδάκια
Σκόρδο 4 σκελίδες
Ελαιόλαδο 3 1/2 κουταλιές της σούπας
Χυμός λεμονιού 1 λεμόνι
Αμύγδαλα 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1/2 κουτάλι της σούπας
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε την ρόκα και την κόβουμε σε μια σαλατιέρα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι , το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Στο τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το μείγμα την ρόκα και ανακατεύουμε να πάει το υλικό παντού. Την βάζουμε στο ψυγείο και μετά την σερβίρουμε. (βγαίνει για πολλά άτομα , αν θέλουμε για πιο λίγα μειώνουμε τις ποσότητες ανάλογα)
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/