Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Ξηρή μαγιά στιγμής 1 1/2 κουταλιά της σούπας
Γάλα 3 κουταλιές της σούπας
Νερό χλιαρό 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού
Αυγά 3 τεμ.
Μαργαρίνη 2 1/2 κουταλιά της σούπας
Για την γέμιση
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Κιμάς 500 γρ.
Κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 5 κουταλιές της σούπας
Ρεγκάτο τριμμένο 200 γρ.
Ζαμπόν 200 γρ. ψιλοκομμένο
Πιπεριά κόκκινη 1 ψιλοκομμένη
Αυγό 1 τεμ.
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι του κρασιού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μπαχάρι 2 κόκκους
Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό γάλα, την μαργαρίνη και τα 2 αυγά και τα ζυμώνουμε όλα πολύ καλά. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά να σοταριστούν και τέλος τον κιμά. Τα σοτάρουμε όλα μαζί και σβήνουμε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνουμε , προσθέτουμε τους 2 κόκκους μπαχάρι, το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά (δεν πρέπει να έχει ζουμί). Αφού είναι έτοιμο το βγάζουμε από την φωτιά , προσθέτουμε το τριμμένο τυρί , το ψιλοκομμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 μέρη, ανοίγουμε το καθένα από αυτά σε κυκλικό φύλλο και τα κόβουμε σε τρίγωνα. Σε κάθε τρίγωνο βάζουμε γέμιση και τυλίγουμε. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε τα κρουασανάκια, τα αλείφουμε με το αυγό που έχουμε κρατήσει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/