Γαρίδες με κάπαρη και τυριά

images_682017_2_garides-me-kapari-kai-turia.jpg

Υλικά

    Ελαιόλαδο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Γαρίδες μεγάλες 1 1/2 κιλό    
    Ντομάτες 5 μεγάλες    
    Τυρί φέτα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Κεφαλογραβιέρα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένη    
    Τυρί γκούντα 1 φλυτζάνι του τσαγιού τριμμένο ή οποιοδήποτε τυρί που να λιώνει    
    Κάπαρη 1 1/2 κουτάλι της σούπας    
    Χυμό λεμονιού 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού    
    Πιπέρι 1/2 κουταλάκι του γλυκού    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα ταψί. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και την κάπαρη διασκορπισμένη. Καθαρίζουμε, πλένουμε τις ντομάτες , τις κόβουμε σε φέτες και σκεπάζουμε τις γαρίδες. Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο μαζί με τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε τις γαρίδες. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά πάνω στις γαρίδες , για να κάνουν κρούστα όταν ψηθούν και βάζουμε το ταψί στον φούρνο στους 220 βαθμούς. Ψήνουμε για 35 λεπτά.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/