Υλικά
Μοσχάρι σπάλα 1 κιλό
Κρεμμυδάκια φρέσκα 4-5 ψιλοκομμένα
Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
Ντομάτες 5-6
Φύλλο δάφνης 1
Λευκό κρασί 1/2 ποτήρι κρασιού
Αλάτι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Πιπέρι 1 1/2 κουταλάκι γλυκού
Μαϊντανό 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο
Άνιθο 4-5 κλωνάρια ψιλοκομμένο
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι
Σκόρδο 2 σκελίδες ψιλοκομμένες
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας , το κόβουμε σε κομμάτια μέτρια και το βάζουμε να σουρώσει. Πλένουμε τις ντομάτες , βγάζουμε την φλούδα, τα σπόρια και τις ψιλοκόβουμε. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και όλα τα μυρωδικά , καθαρίζουμε το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Σε μια κατσαρόλα πλατιά βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί , ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια , το σκόρδο και το κρεμμύδι , τα σοτάρουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το κρέας. Το σοτάρουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας μας , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες και χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες ντομάτες , τα μυρωδικά μας , το φύλλο δάφνης , αλάτι – πιπέρι , ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για περίπου άλλα 20 λεπτά. Θέλουμε να μείνει με αρκετό ζουμάκι στην κατσαρόλα. Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με μπάμιες , πατατούλες , ρυζάκι , φασολάκια πράσινα ή αράκα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/