Υλικά
Κανταϊφι 500 γρ καλά ξεφτισμένο
Φυστίκια Αιγίνης 250 γρ κομμένο στα 2
Βούτυρο 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο
Για το σιρόπι
Μέλι 8 κουταλιές της σούπας
Νερό 2 ποτήρια
Για την σάλτσα σοκολάτας
Κουβερτούρα 150 γρ
Κρέμα γάλακτος 150 γρ
Κακάο 2 κουταλιές της σούπας
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας
Βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Λιώνουμε τις 8 κουταλιές βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ξεφτίζουμε πολύ καλά το κανταΐφι, αν χρειαστεί το κόβουμε λίγο με ψαλίδι και το βουτυρώνουμε όλο μαζί να πάει παντού το λιωμένο βούτυρο. Παίρνουμε 1 δόση κανταΐφι και ένα φλυτζάνι του καφέ μέτριο και στρώνουμε το κανταΐφι μέσα και γύρω – γύρω, με το χέρι στο κέντρο βάζουμε από 1 κουτάλια του γλυκού φυστίκια Αιγίνης και από πάνω το κλείνουμε με κανταΐφι, να σκεπαστούν τα φυστίκια και το αναποδογυρίζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι με το νερό, ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το μέλι, περιχύνουμε τα ζεστά κανταΐφάκια και αφήνουμε να κρυώσουν. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το κακάο , την άχνη ζάχαρη και τέλος το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει μια ενιαία και λεία σάλτσα περιχύνουμε τις φωλίτσες κανταϊφι μας. Αν θέλουμε στολίζουμε με φυστίκια Αιγίνης τριμμένα ή ολόκληρα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/