Υλικά
Ζάχαρη 100 γρ
Ζάχαρη άχνη 100 γρ
Αμύγδαλα 250 γρ αλεσμένα
Βανίλια 1 κουταλιά του γλυκού
Αυγά 2 ελαφρώς χτυπημένα
Λεμόνι λίγες σταγόνες
Χρώμα ζαχαροπλαστικής ότι χρώματα θέλουμε
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ και προσθέτουμε την λευκή ζάχαρη και τα αλεσμένα αμύγδαλα. Βάζουμε την βανίλια, το αυγό και τις σταγόνες λεμονιού, ζυμώνουμε καλά να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Σχηματίζουμε μια μπάλα και παίρνουμε λίγη ζύμη για κάθε γλυκάκι, βάζουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και του δίνουμε ότι σχήμα φρούτου ή λαχανικού θέλουμε (πχ. σχήμα αχλαδιού). Με ένα πινελάκι ή οδοντογλυφίδα βάζουμε τις τελευταίες πινελιές. Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά όλη νύχτα σε δροσερό μέρος μέχρι να σκληρύνουν.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/