Υλικά
Κανταϊφι 250 γρ
Φύλλο κρούστας 5
Γάλα 5 φλυτζάνια
Σιμιγδάλι ψιλό 3 κουταλιές της σούπας
Κορν φλαουρ 1/2 φλυτζάνι του καφέ
Ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας
Βανίλια 2
Αυγά 4
Βούτυρο 1 φλυτζάνι (αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και φρέσκο)
Για το σιρόπι
Ζάχαρη 3 1/2 φλυτζάνια
Νερό 3 1/2 φλυτζάνια
Λεμόνι 1 κουταλάκι σούπας (μόνο τον χυμό του)
Εκτέλεση
Ανοίγουμε με τα χέρια το φύλλο κανταΐφι να αφρατέψει, το απλώνουμε σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Βουτυρώνουμε ένα ταψί no 32 και στρώνουμε τα φύλλα κρούστας ένα-ένα ενώ ταυτόχρονα τα βουτυρώνουμε. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα , χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το corn flour και αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεσταμένο γάλα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο και την βανίλια, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Χρειάζεται να το ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην σχηματιστεί κρούστα. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και στρώνουμε το φύλλο κανταΐφι. Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Βγάζουμε το γαλακτομπούρεκο από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε λίγο λίγο με το χλιαρό σιρόπι. Αφού κρυώσει καλά το σερβίρουμε.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/