Σουπιές με κρασί και κανέλα

images_2472017_2_soupies-krasi-kanela.jpg

Υλικά

    Σουπιές 1 κιλό    
    Κρασί κόκκινο 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Ντοματάκι 1/2 κουτί ψιλοκομμένο    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού    
    Κρεμμύδια ξερά 2
    Ξύδι 5 κουταλιές της σούπας    
    Δάφνη 1 φύλλο    
    Κανέλα 1 ξυλάκι    
    Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές, τις κόβουμε ροδέλες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα που έχουμε ήδη βάλει το λάδι, τα σοτάρουμε και μετά ρίχνουμε και τις σουπιές. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι, ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, το ξυλάκι κανέλας, το μισό κουτί από το ψιλοκομμένο ντοματάκι, το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι μαλακώσουν.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/