Υλικά
Αγκινάρες 10 μικρές
Λεμόνι 3-4 κουταλιές σούπας μόνο τον χυμό του
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φλυτζάνι τσαγιού
Αυγά 2 (μόνο τους κρόκους)
Αυγό 1 (μόνο το ασπράδι του)
Λευκό κρασί 3 κουταλιές σούπας
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι – πιπέρι
Νερό λίγο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τις αγκινάρες και τις βράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε σε μια πετσέτα. Τις αλατοπιπερώνουμε και τους ρίχνουμε το λεμόνι για να μην μαυρίσουν. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους ,το κρασί, το αλεύρι και λίγο νερό και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένας ωραίος χύλος. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού να γίνει μαρέγκα και το προσθέτουμε στον χυλό μας. Βουτάμε μία μία τις αγκινάρες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Αφού τις τηγανίζουμε τις τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι και είναι έτοιμες για σερβίρισμα!
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/