Υλικά
Χειροποίητο φύλλο για πίτες
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Βούτυρο 1/2
Γάλα 1 λίτρο
Φέτα πικάντικη 1 κιλό
Αυγά 5
Μαύρο πιπέρι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο . το αλάτι και το αλεύρι και με το σύρμα (κουτάλα ειδική για ανακάτεμα) ανακατεύουμε μέχρι το αλεύρι να γίνει σκούρο σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ώστε να γίνει μια κρέμα και μετά σβήνουμε την φωτιά. Σε ένα μπολ ή πιάτο χτυπάμε τα αυγά , έχουμε θρυμματίσει την φέτα ( ή έχουμε αγοράσει φέτα θρυμματισμένη) και την ρίχνουμε μέσα στα χτυπημένα αυγά μας , βάζουμε και το πιπέρι και τα ρίχνουμε όλα μέσα στην κατσαρόλα μας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Αφού έχουμε ετοιμάσει τα φύλλα μας (6 φύλλα χειροποίητα ή 8 κατεψυγμένα) , βάζουμε δύο στον πάτο του ταψιού (το οποίο έχουμε λαδώσει) και τα λαδώνουμε με το ειδικό πινελάκι μας. Αδειάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θέλουμε να προεξέχουν από το ταψί γιατί μετά απλώνουμε τις άκρες που προεξέχουν προς την εσωτερική μεριά της πίτας μας. Χαράζουμε από πάνω με ένα μαχαίρι ελαφρά και βάζουμε την πίτα μας στον φούρνο να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 45-55 λεπτά.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/