Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
Βούτυρο 150 γρ
Αλάτι μια πρέζα
Νερό αν χρειαστεί
Για την γέμιση
Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
Τόνος νερού 1 κονσέρβα
Κρεμμύδια φρέσκα 5 ψιλοκομμένα
Αυγά 2 (χτυπημένα)
Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
Κασσέρι 250 γρ τριμμένο
Γάλα εβαπορέ 1 1/2 φλυτζάνι
Μαϊντανό λίγο για το πασπάλισμα
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το βούτυρο κομμένο κομματάκια , το αλάτι και νερό όσο χρειαστεί , ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνεί μια ελαστική ζύμη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα . Μετά από 1/2 ώρα την βγάζουμε από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη τόσο όσο να έχουμε χοντρό φύλλο , το στρώνουμε σε φόρμα τάρτας και την τρυπάμε με το πιρούνι. Βάζουμε λαδόκολλα από πάνω κομμένη στο μέγεθος της τάρτας. (Αν θέλουμε για βάρος πάνω στην λαδόκολλα βάζουμε λίγα όσπρια). Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Για την γέμιση βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει , προσθέτουμε και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν και αποσύρουμε από την φωτιά. Ρίχνουμε τον τόνο σε κομματάκια (αφού τον στραγγίξουμε λίγο) , το τυρί τριμμένο , τα αυγά (αφού τα έχουμε χτυπήσει πρώτα), το γάλα , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο , την ξεσκεπάζουμε από την λαδόκολλα και γεμίζουμε την επιφάνεια της με την γέμιση μας.Την ξαναψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.Την πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανόμας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/