Υλικά
Μελιτζάνες 5 μεγάλες
Φέτα 700 γρ
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
Για την σάλτσα
Ντομάτες 6
Σκόρδο 3 σκελίδες
Μαϊντανό 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)
Αλάτι 1 κουταλάκι γλυκού
Πιπέρι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Νερό 1/2 ποτήρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε να ροδοκοκκινήσουν. Αφού γίνει αυτό τις τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες , τον μαϊντανό , τα σκόρδα (όλα ψιλοκομμένα) , το αλάτι και το πιπέρι και λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν να γίνει μια σάλτσα όχι πολύ πηχτή (περίπου 20 λεπτάκια). Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και η σάλτσα μας , περιχύνουμε τις μελιτζάνες μας μέσα στο ταψί που τις είχαμε βάλει. Από πάνω πασπαλίζουμε με την φέτα μας την οποία θρυμματίσαμε. Ψήνουμε στους 160 βαθμούε για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/