Κολοκυθάκια με κεφαλογραβιέρα

images_1672017_2_kolokuthakia-me-kefalograviera.jpg

Υλικά

    Κολοκυθάκια 2 κιλά    
    Κεφαλογραβιέρα 1/2 κιλό    
    Δυόσμο 1 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Μαϊντανό 1/2 ματσάκι (ψιλοκομμένο)    
    Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού    
    Πιπέρι λίγο    
    Αλάτι ελάχιστο    
    Αλεύρι για όλες τις χρήσεις τόσο όσο να τα αλευρώσουμε    

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καθαρίζουμε , τα αλατίζουμε ελάχιστα και τα κόβουμε μακρόστενα. Τα αλευρώνουμε και βάζουμε μία στρώση στο ταψί μας που το έχουμε λαδώσει λίγο.Σε μια λεκάνη ή μεγάλο μπολ , ανακατεύουμε την κεφαλογραβιέρα τριμμένη με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο. Πέρνουμε το μείγμα και βάζουμε σαν δεύτερη στρώση πάνω από τα κολοκυθάκια μας. Συνεχίζουμε τις στρώσεις βάζοντας κολοκυθάκια – μείγμα τυριού – κολοκυθάκια… Μέχρι όσο μας φτάσει αρκεί η τελευταία στρώση να είναι κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το λάδι από πάνω και είναι έτοιμο για ψήσιμο στους 170 βαθμούς μέχρι να κάνει μια ωραία κρούστα από πάνω.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/