Υλικά
Πατάτες 1 κιλό καθαρισμένες και κομμένες σε μπαστουνάκια
Ζαμπόν 350 γρ κομμένο σε κομματάκια
Γιαούρτι στραγγιστό 600 γρ
Αλάτι – πιπέρι
Ηλιέλαιο
Σκόρδο 1-2 σκελίδες (αν θέλουμε)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες , τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια . Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι , το ψιλοκομμένο ζαμπόν , το σκόρδο καλά ψιλοκομμένο , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε (αν δεν θέλουμε στην σάλτσα σκόρδο δεν το βάζουμε). Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζουμε τις πατάτες. Μόλις είναι έτοιμες (ανάλογα πώς τις θέλει ο καθένας) τις βάζουμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε από πάνω με την σάλτσα γιαουρτιού.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/