Υλικά
Πράσα 2 κιλά
Αυγά 2
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
Φρυγανιά τριμμένη 100 γρ
Αλάτι – πιπέρι
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα , αφαιρούμε τα πρώτα φύλλα , τα πλένουμε καλά και τα κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια περίπου 6 – 7 εκατοστά. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα για να βράσουν σε αλατισμένο νερό , μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε . Έχουμε 3 μπολ και βάζουμε στο πρώτο το αλεύρι , στο άλλο τα αυγά χτυπημένα και στο τελευταίο την φρυγανιά. Βουτάμε ένα ένα τα πράσα πρώτα στο αλεύρι , μετά στα αυγά και τέλος στην φρυγανιά και τα τηγανίζουμε , στο τηγάνι που έχουμε βάλει το λάδι. Όσα τηγανίζονται τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστά σε μια πιατέλα.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/