Υλικά
Χοιρινό κρέας 1 κιλό σε μερίδες
Πράσα 1 κιλό κομμένα ροδέλες
Σέλινο 2 κλωνάρια
Ελαιόλαδο 1/2 ποτήρι νερού
Κύβος κρεατικών 1
Κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
Αλάτι – πιπέρι
Νερό όσο χρειαστεί
Για το αυγολέμονο
Κορν φλαουρ 2 κουταλιές σούπας
Αυγά 2
Λεμόνια 2 (τον χυμό τους)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες λοξά . Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και προσθέτουμε το κρέας. Θέλουμε να ροδίσει. Στην συνέχεια το βγάζουμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το σέλινο χονδροκομμένο , το κρεμμύδι και τα πράσα και τα σωτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ξαναπροσθέτουμε το κρέας στην κατσαρόλα, τον κύβο, το αλάτι, το πιπέρι και νερό χλιαρό όσο χρειαστεί και το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά (αν χρησιμοποιούμε χύτρα τότε θέλει μόνο 15 λεπτά) . Όταν ψηθεί παίρνουμε λίγο από το ζουμί του και το ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρολίτσα μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Χτυπάμε και τα αυγά μαζί με τον χυμό λεμονιού και τα προσθέτουμε στο κορν φλάουρ. Περιχύνουμε το φαγητό μας όπως είναι μέσα στην κατσαρόλα με την σάλτσα αυγολέμονο και κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού. Είναι έτοιμο.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/