Υλικά
Λαζάνια 12
Τυρί 1 κούπα από τριμμένα τυριά διάφορα
Για την μπεσαμέλ
Βούτυρο 50 γρ
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ
Γάλα 3 φλυτζάνια τσαγιού
Αλάτι – πιπέρι
Μοσχοκάρυδο 1/2 κουταλάκι
Για την γέμιση
Κιμάς μοσχαρίσιος 600 γρ
Κρεμμύδι 1 μεγάλο τριμμένο
Μαϊντανό 1 φλυτζάνι τσαγιού
Ντομάτες 4 ψιλοκομμένες
Λευκό κρασί 1 ποτήρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς, σε δυνατή φωτιά.Ρίχνουμε το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα .Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι πάνω σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Ρίχνουμε λίγο -λίγο το γάλα, ανακατεύοντας και το κατεβάζουμε από την φωτιά όταν γίνει ελαφρός πηχτή. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, βάζουμε πρώτη στρώση λαζάνια , μετά γέμιση και τέλος μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με την ίδια σειρά τελειώνοντας με μπεσαμέλ και πασπαλίζοντας στο τέλος με τα τριμμένα τυριά. Ψήνουμε τα λαζάνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαζάνια και να ροδίσει η επιφάνεια.
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/