Υλικά
Πιπεριές 16 τεμ ανοιχτόχρωμες για γεμιστά
Κρεμμύδια 12 μεσαία πολτοποιημένα
Ρύζι καρολίνα 1 1/2 ποτήρι
Κουκουνάρι 50 γρ
Σταφίδες μαύρες 100 γρ μουσκεμένα μισή ώρα πριν
Ελαιόλαδο 1 1/2 ποτήρι
Αλάτι – πιπέρι
Κανέλα λίγη στην άκρη του κουταλιού
Φρέσκος δυόσμος 2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη λίγη στην άκρη του κουταλιού
Νερό 2 1/2 ποτήρια νερού
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα κρεμμύδια στο μούλτι, όχι πολύ, τα αχνίζουμε στην κατσαρόλα λίγο να φύγουν τα υγρά τους. Μετά βάζουμε το λάδι για να πάρουν λίγο χρώμα και στη συνέχεια βάζουμε το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες και τα μυρωδικά. Τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Γεμίζουμε τις πιπεριές, τις κλείνουμε με φέτα ντομάτας για χρώμα, τις στρώνουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε το νερό. Αφήνουμε να ψηθούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά τους .
Πηγή : https://www.chefoulis.gr/