Αρκετοί από εμάς ετοιμαζόμαστε για μερικές μέρες ξεκούρασης μακριά από το σπίτι και τις δουλειές. Ετοιμάζουμε βαλίτσες, αγοράζουμε εισιτήρια, κλείνουμε ξενοδοχείο – όλα καλά.
Όλα; Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τις διακοπές κανενός, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα δωμάτια των ξενοδοχείων δεν είναι πάντα τόσο καθαρά όσο φαίνονται…
Καλύτερα λοιπόν να προσέχουμε τι αγγίζουμε μέσα στο δωμάτιο. Και παρότι φανταζόμαστε ότι έχετε μια ιδέα για ορισμένα που θα πρέπει να αποφεύγετε, σας ενημερώνουμε για μερικά ακόμη που ίσως δεν σας είχαν περάσει από το μυαλό.
Ο διακόπτης
Το να ανάψουμε τα φώτα είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Αναγκαστικά, θα ακουμπήσουμε τον κεντρικό διακόπτη που, ακριβώς επειδή τον έχουν αγγίξει και όλοι οι προηγούμενοι φιλοξενούμενοι, είναι μάλλον το πιο βρώμικο σημείο του δωματίου. Μια έρευνα του 2015 απέδειξε και στην πράξη το γεγονός, ανακαλύπτοντας εκεί περισσότερα βακτήρια σχεδόν από οπουδήποτε αλλού. Φυσικά δεν σας λέμε να μείνετε στο σκοτάδι – πλύντε τα χέρια σας αμέσως μετά ή ακουμπήστε τον με τον αγκώνα σας.
Το τηλεκοντρόλ
Όπως έχουμε πει και στο παρελθόν, η πολύ τηλεόραση δεν κάνει και πολύ καλό στην υγεία μας. Όμως επικίνδυνο για την υγεία μας αποδεικνύεται και το τηλεκοντρόλ. Τι άλλο μπορείς να κάνεις στο δωμάτιο του ξενοδοχείου για να περάσει η ώρα; Την ίδια σκέψη έκαναν και πάρα πολύ πριν από εσάς και δεν είχαν πλύνει όλοι τα χέρια τους προτού αρχίσουν το ζάπινγκ: έρευνα του πανεπιστημίου της Αριζόνα αποκάλυψε υψηλή συγκέντρωση βακτηρίων στα τηλεκοντρόλ, ενώ το 20% εξ αυτών είχαν ίχνη… σπέρματος. Έχετε πάντα μαζί σας απολυμαντικά μαντηλάκια για να το καθαρίσετε ή τοποθετήστε το σε ένα πλαστικό σακουλάκι προτού το χρησιμοποιήσετε.
Το μπάνιο
Αν κάποιος φτερνιστεί στο διπλανό δωμάτιο, είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε τον ιό την επόμενη μέρα. Το πρόβλημα εστιάζεται στο… καθάρισμα: καθώς χρησιμοποιούνται ο ίδιος εξοπλισμός καθαρισμού (σφουγγαρίστρες, πανιά καθαρισμού, σφουγγαράκια) για όλα τα δωμάτια, τα μικρόβια του ενός μεταφέρονται συχνά στο επόμενο, ειδικά στο πάτωμα του μπάνιου, το νιπτήρα και τις γύρω επιφάνειες. Για σιγουριά, χρησιμοποιήστε τα απολυμαντικά μαντηλάκια που περίσσεψαν από το… τηλεκοντρόλ.
Το κεφαλάρι και το κουβερλί
Είναι κοινό μυστικό για το προσωπικό των ξενοδοχείων ότι αυτά τα δύο… αξεσουάρ του κρεβατιού δεν καθαρίζονται και τόσο συχνά – το ίδιο ισχύει για τις κουβέρτες και τα μαξιλάρια που βρίσκονται στις ντουλάπες. Βγάλτε το κουβερλί κατευθείαν και αποφύγετε την επαφή με το κεφαλάρι.
Τα ποτήρια
Αν τα ποτήρια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από τους προηγούμενους φιλοξενούμενους, δεν πλένονται. Αν απλώς έχουν σκουπιστεί για να μην φαίνονται σκονισμένα, δεν ξέρετε τι επιφάνεια είχε καθαριστεί νωρίτερα με το ίδιο πανί. Χρησιμοποιήστε καλύτερα πλαστικά /χάρτινα ή πλύντε τα υπάρχοντα πολύ προσεκτικά.
Πηγή : http://www.iatrikanews.gr/