images_972017_2_Φακές.jpg

Υλικά

    Φακές 1 1/2 ποτήρι    
    Καρότο 1    
    Πατάτα 1    
    Σέλινο 2 κλωνάρια    
    Άνιθο 1/2 ματσάκι    
    Κρεμμύδι 1
    Σκόρδο 3 σκελίδες    
    Λάδι 1 φλυτζάνι τσαγιού    
    Αλάτι – πιπέρι 1 κουταλιά σούπας γεμάτη    
    Δάφνη 1 φύλλο    
    Ρίγανη 1/2 κουταλάκι    

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις φακές και αφού τις πλύνουμε τις βάζουμε να πάρουν μια βράση και μετά ρίχνουμε το πρώτο νερό. Τις ξαναβάζουμε να βράσουν κανονικά αυτή την φορά σε ένα λίτρο νερό μέχρι να χυλώσουν. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι , το σκόρδο , το καρότο ( αφού το έχουμε τεμαχίσει ) , την πατάτα ( αφού την έχουμε κόψει σε πιο μικρά κομμάτια) , το άνιθο , το σέλινο και τα διαλύουμε. Αφού πολτοποιηθούν ελαφρώς τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις φακιές να βράσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε το λάδι , το φύλλο δάφνης και το αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να χυλώσουν. Όταν δούμε ότι χυλώνουν σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα τελευταία την ρίγανη για να μην πικρύσουν.

Πηγή : https://www.chefoulis.gr/